Gulasz z ciecierzycy... 馃挌
Sk艂adniki:
- 2-3 cebule
- 1-2 z膮bki czosnku
- ok. 250g pieczarek
- p贸艂 pora
- p贸艂 dyni pi偶mowej
- czerwona soczewica – dawa艂am na oko, ale
mo偶e by艂o z p贸艂 szklanki
- ciecierzyca – namoczona przez noc i
ugotowana wcze艣niej bez soli – ok. 250g
- woda
- olej
- m膮ka
Przygotowanie
Cebul臋 zeszkli艂am (mo偶na poddusi膰 na wodzie) z czosnkiem,
doda艂am pieczarki, potem por. Dyni臋 obtoczy艂am w m膮ce i wrzuci艂am do garnka z
cebul膮 i reszt膮, wymiesza艂am. Posypa艂am czerwon膮 soczewic膮, zala艂am wod膮.
Doda艂am przyprawy (s贸l, pieprz, zielon膮 czubryc臋, li艣膰 laurowy i ziele
angielskie). Dusi艂am 15 minut. Po tym czasie doda艂am ugotowan膮 wcze艣niej
cieciork臋 i jeszcze 5-10 minut pyrka艂o pod przykryciem na wolnym ogniu. Pod
koniec obficie dorzuci艂am koperek.
Moja c贸reczka wcina艂a r膮czkami 馃槏
Komentarze
Prze艣lij komentarz