Przepyszna, najlepsza
trzysk艂adnikowa zupa dyniowa 馃挌
Dobra dynia to podstawa.
Podsma偶am cebulk臋, dodaj臋 ziemniaki i puree dyniowe lub, jak
tym razem, start膮 dyni臋. Zalewam wod膮, dodaj臋 s贸l, pieprz i ga艂k臋 muszkato艂ow膮,
a czasem z rozp臋du jeszcze czubryc臋 zielon膮 馃槈 Gotuj臋 20 minut i blenduj臋. Podaj臋 z pra偶onymi
pestkami 馃槉
Sk艂adniki:
- ok. p贸艂 kg ziemniak贸w
- ok. 250 g puree dyniowego
- 2-3 cebule
- olej do podsma偶enia
- woda do zalania
- przyprawy: s贸l, pieprz, ga艂ka muszkato艂owa, ewentualnie
inne wg uznania.
Komentarze
Prze艣lij komentarz